Jeravna - De blå bjerge

Jeravna

Jeravna er en landsby, der ligger i den østlige del af Balkanbjergene, de såkaldte blå bjerge, i ca . 6-700 meters højde, 15 km fra byen Kotel.

En stor gammel bykerne består af ca. 150 huse som er opført i egetræ for omkring 250-300 år siden. Husene er fredede som nationale monumenter og må ikke erstattes af moderne byggeri.

Jeravna er et arkitektonisk eventyr, kombineret med et fredeligt landsbymiljø. Der er unikt smukt og meget, meget stille. Næsten ingen biler, men geder og får der hver morgen og aften drives gennem byen af hyrder i de snævre brostensbelagte stræder, hvor der som hovedregel kun bruges æsler og hestevogne som transportmiddel.

I Jeravna er der flere kaffe- og spisesteder hvor der er mulighed for at smage den dejlige bulgarske mad og vin til meget rimelige penge. På byens kaffe- og spisesteder kan du også opleve levende bulgarsk musik som regel udøvet af vanvittigt dygtige grupper af sigøjnere, der er respekteret i byen for deres store musikalitet.

Kotel er den nærmeste lidt større by. Byen ligger forholdsvis isoleret og der har gennem flere år været en registreret arbejdsløshed på ca. 30%. Indbyggerne klarer sig, fordi bjergene er frugtbare - alle har nyttehaver, der forsyner familierne med mad.

 

English version... Kontakt os...